Skupina PPF prodala 3 % akcií O2
    07/02/2017

Společnost PPF Telco B.V., která je součástí investiční skupiny PPF, prodala 9,3 milionů kusů akcií O2 Czech Republic a.s. („O2“), odpovídajících 3,0 % podílu na kapitálu O2. Kupujícím je společnost Belviport Trading Ltd.

Skupina PPF k rozhodnutí prodat malou část jí vlastněných akcií O2 přistupuje s primárním cílem navýšit veřejně obchodovaný podíl na společnosti, což je v souladu s její dříve oznámenou investiční strategií podporovat zvýšení likvidity akcií O2. Cena sjednaná pro tento obchod proto neodráží názor skupiny PPF na fundamentální hodnotu akcií.

Tento krok je jednorázovým rozhodnutím a skupina PPF aktuálně nezamýšlí prodávat další akcie O2. Nic se tedy nemění na skutečnosti, že O2 je pro skupinu PPF dlouhodobou finanční investicí.

Po vypořádání obchodu se podíl volně obchodovaných akcií O2 zvýší na 17,4 % 1 a podíl skupiny PPF na kapitálu O2 a na hlasovacích právech poklesne na 81,1 %, respektive na 82,4 %.

Pozn.

1 Nezahrnujíc vlastní akcie společnosti O2 mezi volně obchodovatelné

Souhlasím, již toto upozornění nezobrazovat.