Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Air Bank v prvním čtvrtletí vzrostla bilanční suma o 10 % na 125 miliard korun. Celkový počet klientů banky překročil 810 tisíc

Air Bank

12/5/2020 | 2 minuty čtení

Kopírovat odkaz
Air Bank za první tři měsíce letošního roku vykázala čistý zisk 320,8 milionu korun. Meziročně byl zisk nižší o 5 %. Oproti stejnému období loňského roku vzrostl počet klientů banky o více než 115 tisíc, objem úvěrů se zvýšil o 25 %.

Neauditované individuální hospodářské výsledky Air Bank a.s. k 31. březnu 2020 podle mezinárodních standardů finančního výkaznictví (IFRS):

„Od začátku roku se nám dál dařilo zvyšovat počet klientů i objem poskytnutých úvěrů. Ke konci čtvrtletí se do našeho hospodaření začal negativně promítat vliv současné ekonomické situace v Česku, který celkový zisk nakonec o něco snížil,“ říká Michal Strcula, generální ředitel Air Bank.

Počet klientů banky meziročně stoupl o 17 %, a na konci března tak Air Bank měla 810 383 klientů. Počet běžných účtů se navýšil o 18 % na 919 697. Také počet spořicích účtů vzrostl, a to o 16 % na 517 745. Objem vkladů na běžných a spořicích účtech klientů meziročně vzrostl o 9 % na 111,4 miliardy korun.

Air Bank se dařilo navyšovat i objem rozpůjčovaných peněz, meziročně se objem úvěrů zvýšil o 25 % na 58,3 miliardy korun. Celková bilanční suma Air Bank vzrostla meziročně o 10 % na 125,2 miliardy korun. Vlastní kapitál se zvýšil o 25 % na 10,1 miliardy korun.

31. 3. 2019 31. 3. 2020 Meziroční změna
Čistý zisk 339,0 mil. Kč 320,8 mil. Kč - 5 %