Air Bank v 1. čtvrtletí pokračovala v ziskovém hospodaření
    18/05/2015

Hospodářské výsledky Air Bank a. s. k 31. březnu 2015 podle Mezinárodních standardů finančního výkaznictví (IFRS), neauditované, individuální:

Poté, co Air Bank za loňský rok poprvé vykázala kladný finanční výsledek, hospodaří úspěšně i letos. V prvním čtvrtletí letošního roku dosáhla čistého zisku ve výši 129 milionů korun. Air Bank nadále rychle rostl počet klientů, zvýšil se také objem vkladů i úvěrů.

„Sklízíme ovoce naší filozofie poskytování retailových bankovních služeb založených na jednoduchosti, srozumitelnosti a kvalitním zákaznickém servisu. V prvním čtvrtletí nám navíc pomohly i neočekávané výnosy z přecenění našich finančních aktiv. Za celý letošní rok tak očekáváme ještě vyšší zisk než loni,“ říká Michal Strcula, generální ředitel Air Bank.

Počet klientů banky se ke konci března 2015 meziročně zvýšil o 42 procent na 343 tisíc. Počet otevřených běžných účtů vzrostl o 59 procent na 306 tisíc a počet spořicích účtů o 31 procent na 232 tisíc.

Objem vkladů se meziročně zvýšil o 22 procent na 57,6 miliardy korun a výše čistého úvěrového portfolia o 10 procent na 25,6 miliardy korun.

Celková bilanční suma Air Bank vzrostla meziročně o 24 procent na 65,1 miliardy korun. Vlastní kapitál banky se zvýšil o 16 procent na 4,8 miliardy korun.