Air Bank v 1. pololetí vydělala 277,3 mil. Kč, má už přes 550 tisíc klientů
    11/08/2017

Neauditované individuální hospodářské výsledky Air Bank a. s. k 30. červnu 2017 podle Mezinárodních standardů finančního výkaznictví (IFRS):

Air Bank v prvním pololetí vykázala čistý zisk 277,3 milionů korun. Oproti stejnému období loni byl zisk banky vyšší o 596 %. Výraznou meziroční změnu způsobilo stejně jako v prvním čtvrtletí hlavně tržní přecenění investic. Bance se také dál dařilo zvyšovat počet klientů a objem poskytnutých úvěrů.

„Díky rostoucímu zájmu klientů o naše služby se nám dál daří zvyšovat i naše příjmy z běžného retailového bankovnictví. To nám umožňuje neustále investovat do vylepšování současných služeb i do vytváření některých úplně nových,“ říká Michal Strcula, generální ředitel Air Bank.

Služby Air Bank ke konci června využívalo už přes 557 tisíc klientů a jejich počet tak meziročně vzrostl o 17 %. Další klienty získává banka mimo jiné i díky investicím do větší sítě bankomatů, která některým klientům chyběla. Jen za posledních 12 měsíců přidala Air Bank 120 nových bankomatů a celkem jich tak na konci června měla 207.

Objem vkladů na běžných a spořicích účtech klientů vzrostl o 13 % na 83,8 miliardy korun. Celkový objem úvěrů v portfoliu Air Bank se zvýšil o 18 % na 33,7 miliardy korun. Do rychle rostoucího objemu poskytnutých úvěrů se pozitivně projevila i úprava sazeb u spotřebitelských úvěrů a hypoték, kterou banka udělala ve druhém čtvrtletí.

Celková bilanční suma Air Bank vzrostla ke konci června meziročně o 12 % na 91,5 miliardy korun. Vlastní kapitál se zvýšil o 12 % na 5,6 miliardy korun.

30. 6. 2016 30. 6. 2017 Meziroční změna
    Čistý zisk 39,9 mil. Kč 277,3 mil. Kč 596 %
    Počet klientů 582,2 mil. Kč 979,9 mil. Kč 68 %
    Počet běžných účtů -534,7 mil. Kč -627,9 mil. Kč 17 %
    Počet spořicích účtů 474 761 557 261 17 %
    Objem vkladů 74,2 mld. Kč 83,8 mld. Kč 13 %
    Objem úvěrů 28,6 mld. Kč 33,7 mld. Kč 18 %
    Bilanční suma 81,6 mld. Kč 91,5 mld. Kč 12 %
    Vlastní kapitál 5,0 mld. Kč 5,6 mld. Kč 12 %
    Počet zaměstnanců 719 766 7 %
    Počet poboček 34 34
    Počet bankomatů 87 207 +120

Souhlasím, již toto upozornění nezobrazovat.