Air Bank za tři čtvrtletí vydělala 284,8 mil. Kč. Má už téměř 580 tisíc klientů
    09/11/2017

Neauditované individuální hospodářské výsledky Air Bank a. s. k 30. září 2017 podle Mezinárodních standardů finančního výkaznictví (IFRS):

Air Bank za tři čtvrtletí vydělala 284,8 mil. Kč. Má už téměř 580 tisíc klientů

Air Bank za první tři čtvrtletí letošního roku vykázala čistý zisk 284,8 milionu korun. Oproti stejnému období loňského roku byl zisk banky vyšší o 31 %. Air Bank se dál daří získávat nové klienty i navyšovat objem rozpůjčovaných peněz, který meziročně vzrostl o více než čtvrtinu. Banka také pokračuje v podstatném rozšiřování své bankomatové sítě, za 12 měsíců postavila 145 nových bankomatů.

„Daří se nám dál růst ve všech směrech. Jsme atraktivní pro nové klienty, roste zájem o naše úvěry a zvyšuje se i poptávka po doplňkových službách, jako je třeba cestovní pojištění. To vše ruku v ruce přispívá k rostoucímu ziskovému hospodaření banky,“ říká Michal Strcula, generální ředitel Air Bank.

Služby Air Bank ke konci září využívalo už přes 578 tisíc klientů, a jejich počet tak meziročně vzrostl o 17 %. Celkový objem úvěrů v portfoliu se zvýšil o 27 % na 38,2 miliardy korun. Na konci září 2017 navíc Air Bank začala nabízet i nové hypotéky, které se během splácení dokážou přizpůsobit různým životním situacím klienta.

Banka nadále investuje také do výstavby vlastní bankomatové sítě. Na konci září měla celkem 262 bankomatů, to je o 145 bankomatů více než před rokem. Celkový počet poboček se rozrostl na 35. Nejnovější a zároveň svoji největší pobočku otevřela Air Bank na konci srpna v Praze-Dejvicích.

Objem vkladů na běžných a spořicích účtech klientů se zvýšil o 14 % na 86,3 miliardy korun. Celková bilanční suma banky vzrostla ke konci září meziročně o 13 % na 94,6 miliardy korun. Vlastní kapitál se zvýšil o 16 % na 6,2 miliardy korun.

31. 9. 2016 31. 9. 2017 Meziroční změna
    Čistý zisk 216,6 mil. Kč 284,8 mil. Kč 31 %
    Čisté výnosy očištěné o úvěrové ztráty 1,1 mld. Kč 1,3 mld. Kč 21 %
    Správní a režijní náklady -831,7 mil. Kč -970,2 mil. Kč 17 %
    Počet klientů 495 459 578 229 17 %
    Objem vkladů 75,8 mld. Kč 86,3 mld. Kč 14 %
    Objem úvěrů 30,0 mld. Kč 38,2 mld. Kč 27 %
    Bilanční suma 83,4 mld. Kč 94,6 mld. Kč 13 %
    Vlastní kapitál 5,3 mld. Kč 6,2 mld. Kč 16 %
    Počet zaměstnanců 733 773 6 %
    Počet poboček 34 35 +1
    Počet bankomatů 117 262 +145

Souhlasím, již toto upozornění nezobrazovat.