Alexander Labak přichází vést další expanzi skupiny Home Credit jako nový generální ředitel a výkonný partner
    02/10/2006

Skupina PPF oznamuje jmenování Alexandera Labaka na nově vytvořenou pozici generálního ředitele a výkonného partnera skupiny Home Credit, lídra na východoevropském trhu spotřebitelského financování.

Petr Kellner, předseda představenstva holdingové společnosti PPF jmenování komentuje: „Příchod pana Labaka do skupiny Home Credit je klíčovým krokem pro její rozvoj a další ziskovou expanzi. Úspěchy, kterých dosáhl v předních společnostech, a jeho mezinárodní manažerské zkušenosti budou základem k postavení spotřebitelského financování světové úrovně.“

Před příchodem do skupiny Home Credit zastával pan Labak významné řídící funkce ve vedoucích finančních institucích jako prezident společnosti Mastercard Europe či hlavní ředitel pro marketing společnosti Deutsche Bank. Svůj profil dále obohatil zkušenostmi ze spotřebitelského trhu ve společnostech Johnson & Johnson a Henkel. Během své kariéry měl pan Labak evropské i globální zodpovědnosti, doplněné o přímou zodpovědnost za trhy ve Spojených státech, Kanadě, Německu, Itálii, Belgii a Rakousku. V rámci Fulbrightova grantu získal titul MBA z Wharton Business School a je také držitelem doktorátu z vídeňské Univerzity ekonomie. Pan Labak je rakouské národnosti.

Alexander Labak doplňuje: „Home Credit je ve skvělé pozici, abychom dokázali správně využít růstových příležitostí zejména na středo- a východoevropských trzích a já se těším na tuto výzvu v podobě budování úspěšného byznysu. Jako výkonný partner se zaměřím na zvyšování hodnoty společnosti. Dále se soustředím na dynamické budování franšízy v oblasti spotřebitelského financování a hledání nových přístupů zejména na trzích, kde zatím tyto služby a produkty chybí. Se zkušeným mezinárodním týmem budeme dále budeme pracovat na vybudování kvalitních podpůrných systémů, které nám umožní efektivní fungování.“

Pozn. pro editory
    Skupina Home Credit působí na trhu spotřebitelského financování od roku 1997; je přítomna v Česku, Slovensku, Rusku, v Kazachstánu a na Ukrajině. Skupina HC je součástí mezinárodní finanční skupiny PPF, která se zabývá pojišťovnictvím, spotřebitelským financováním a poskytuje komplexní služby v oblasti správy majetku. Za 15 let své existence se PPF stala vedoucím mezinárodním finančním investorem a ke konci roku 2005 měla ve své správě majetek v hodnotě převyšující 10 mld. USD.

Pro další informace kontaktujte:

Dita Fuchsová
    tisková mluvčí PPF