Dopis PPF a KKCG akcionářům a členům představenstva Sazky: poslední nabídka na záchranu firmy
    24/05/2011

Praha, 24. 5. 2011 - Petr Kellner a Karel Komárek dnes jménem PPF a KKCG zaslali akcionářům a členům představenstva společnosti Sazka dopis, v němž naposledy konkretizovali společnou nabídku na záchranu firmy.

Základem nabídky je možnost ponechat akcionářům, tedy sportovním organizacím, dvacetiprocentní majetkový podíl v Sazce za předpokladu, že bude proveden restrukturalizační plán, jak jej navrhují PPF a KKCG. Tato nabídka je vázána na splnění pěti konkrétních podmínek:

Aleš Hušák sám odstoupí z funkce předsedy představenstva a ředitele Sazky, do představenstva Sazky budou kooptováni tři zástupci skupin PPF a KKCG (K. Ziegler a jím navržení manažeři), nový generální ředitel bude nominován PPF a KKCG, akcionáři Sazky podpoří reorganizační plán skupin PPF a KKCG, akcionáři Sazky se zaváží nevykonávat do dokončení reorganizačního plánu svá akcionářská práva a své akcie uloží do úschovy u vybraného notáře či advokáta.

„Věříme, že hlavním zájmem Vás, akcionářů a členů představenstva Sazky, je přežití a další fungování této společnosti, a to také zejména z hlediska financování českého sportu,“ píše se v dopise PPF a KKCG. „Díky podpoře reorganizačního plánu PPF a KKCG ze strany současných akcionářů dojde k zachování 20% akciového podílu současných akcionářů – sportovních svazů – ve společnosti Sazka. PPF a KKCG dále opakovaně deklarovaly (a součástí předkládaného reorganizačního plánu to rovněž bude) zajištění financování českého sportu v částce minimálně 200 mil. Kč ročně. Je tak garantováno, že kontinuita financování českého sportu ze strany Sazky nebude v budoucnu - v případě realizace reorganizačního plánu PPF a KKCG - nijak narušena.“

Petr Kellner a Karel Komárek v závěru dopisu vyjadřují naději, že akcionáři Sazky přijmou navržený postup a že to povede k záchraně společnosti. Pokud se tak však nestane, upozorňují, že pak PPF a KKCG nezbude, než na schůzi věřitelů 26. května 2011 prosazovat způsob řešení úpadku společnosti konkursem.