Eldorado se dostalo na první místo v prodejích přes Internet
    24/07/2014

Moskva 24. července 2014. Eldorado, největší řetězec maloobchodních prodejen spotřební elektroniky a domácích spotřebičů v Rusku, vykazuje stálý růst ve všech oblastech svého podnikání a oznamuje aktuální obchodní výsledky.

Klíčové ukazatele prvního pololetí 2014:

• Tržby vzrostly o 8,5 % a dosáhly hodnoty 52,6 miliardy rublů (včetně DPH);
    • Tržby s úpravou na srovnatelné bázi (LfL) vzrostly o 7,4 %;
    • Tržby z prodeje přes Internet vzrostly o 97,1% a dosáhly hodnoty 6,836 miliardy rublů (včetně DPH);
    • Výnosy maloobchodních prodejen na čtvereční metr prodejní plochy vzrostly o 13,5 %;
    • Výnosy na jednu prodejnu vzrostly о 7,4 %.

Klíčové ukazatele druhého čtvrtletí 2014:

• Tržby dosáhly hodnoty 24,3 miliardy rublů (včetně DPH);
    • Tržby s úpravou na srovnatelné bázi (LfL) vzrostly o 3,9 %;
    • Tržby z prodeje přes Internet vzrostly o 76,2% a dosáhly hodnoty 3,082 miliardy rublů (včetně DPH);

Generální ředitel řetězce Eldorado Ondřej Frydrych komentoval dosažené výsledky takto: „Ve druhém čtvrtletí 2014 se růst v porovnání se začátkem roku mírně zpomalil, a to u řady ukazatelů – například návštěvnosti obchodů, celkových tržeb, stejně jako tržeb s úpravou na srovnatelné bázi, což lze přičíst nepříliš příznivé celkové situaci na trhu. Nicméně je třeba zdůraznit výrazný nárůst počtu nákupů, mimo jiné díky úspěšným promoakcím. Čísla druhého čtvrtletí svědčí o tom, že se nám daří zachovat pozitivní dynamiku, která je výsledkem naší strategie ziskového růstu ve všech oblastech byznysu. Díky tomu jsme se v prodejích přes Internet dostali na první místo mezi největšími obchodníky se spotřební elektronikou a domácími spotřebiči v Rusku.“

Ke dni 24. července 2014 řetězec Eldorado zahrnoval 373 hypermarketů, 129 výdejen internetových obchodů a 14 internetových hypermarketů. Prodejní plocha sítě Eldorado činila 554 tisíc m2 a celková plocha pak 733 tisíc m2.

Detailní informace o společnosti jsou k dispozici na stránkách: www.eldorado.ru.