Generálním ředitelem O2 se stává Tomáš Budník
    09/06/2014

Novým generálním ředitelem O2 bude od 1. července Tomáš Budník. Dnes to oznámil majoritní akcionář operátora O2, skupina PPF. Po necelých pěti letech tak nahradí Luise Malvida, který zůstává v pozici předsedy představenstva společnosti.

"V O2 jsem našel kreativní a schopné lidi, s nimiž mohu nastartovat změny, o nichž věřím, že se projeví v rostoucí spokojenosti našich zákazníků. V první řadě se chci zaměřit na větší srozumitelnost našeho portfolia, služby, které zákazníci reálně potřebují a využívají a samozřejmě i profitabilitu společnosti," říká Tomáš Budník, generální ředitel O2, a doplňuje: "Moje kroky nebudou spočívat v krátkodobých zlepšeních, ale změnách, které umožní O2 udržet pozici lídra na trhu i v budoucnu."

Tomáš Budník vystudoval strojní fakultu VŠB TU v Ostravě. V oboru telekomunikací se pohybuje více než dvacet let - pracoval ve společnostech INEC, Český Telecom a GTS, kde působil na různých manažerských pozicích v oblasti prodeje, marketingu, péče o zákazníky a regulace. Ve své poslední roli v rámci GTS byl odpovědný za plánování, výstavbu, rozvoj a provoz telekomunikační sítě a poskytování služeb zákazníkům. Následně se v pozici generálního ředitele podílel na restrukturalizaci společnosti MobilKom, která provozovala síť U:fon. V roce 2011 přišel do skupiny PPF, kde nejprve zastával pozici ředitele IT ve společnosti Eldorado, a v roce 2013 vedl projekt čtvrtého mobilního operátora. Od dubna 2014 působí v O2 jako ředitel divize IT & Demand Management.