Hodnota Skupiny PPF za prvních 6 měsíců roku 2010 dále výrazně vzrostla; zisk připadající na akcionáře Skupiny činil 83 milionů eur
    12/11/2010

PPF Group N.V. oznamuje své konsolidované finanční výsledky za 1. pololetí 2010

Klíčové údaje:

• Vlastní kapitál Skupiny PPF vzorstl oproti 31. 12. 2009 o 333 milionů eur a dosáhl téměř 4,3 miliardy eur
    • Aktiva Skupiny PPF vzrosla oproti konci roku 2009 o více než 1,0 miliardu eur a dosáhla téměř 12 miliard eur
    • Zisk připadající na akcionáře Skupiny PPF k 30. červnu 2010 činil 83 milionů eur
    • Výsledky, vykázané podle mezinárodních standardů IFRS, byly prověřeny KPMG.

'S výsledky prvního pololetí tohoto roku jsme spokojeni. Pokročili jsme v geografické diverzifikaci aktiv do zemí střední a západní Evropy prostřednictvím EPH, úspěšně jsme restrukturalizovali prodejní řetězec Eldorado v Rusku a řadu dalších nový aktiv. Zisk, který se může zdát relativně malý vzhledem k růstu Skupiny, je v pololetí technicky ovlivněn zaúčtováním zajištění proti kurzovým rizikům. Vlivem pohybů kurzů lokálních měn se hospodářský výsledek přelévá v důsledku hedgingu do zvýšení kapitálu. Proto je v našem případě podstatné sledovat výrazný nárůst kapitálu Skupiny. Za celý letošní rok očekávám zvýšení hodnoty Skupiny o 1 miliardu eur.'
    Jiří Šmejc, akcionář skupiny PPF

Finanční výsledky (6M 12010)

6M 2010 EUR mil.
    Aktiva celkem 11 831
    Vlastní kapitál (celkem) 4 288
    Zisk připadající na akcionáře Skupiny PPF 83

Konsolidované finanční výsledky PPF Group N.V. za 1. pololetí 2010 jsou k dispozici na www.ppfgroup.nl.