Home Credit vstoupil na trh splátkového prodeje Kazachstánu
    09/01/2006

Mezinárodní skupina Home Credit, jež ve střední Evropě a Rusku obsluhuje více než šest milionů klientů, vstoupila v polovině prosince 2005 na trh splátkového prodeje v Kazachstánu. Do konce roku 2005 společnost poskytla občanům Republiky Kazachstán téměř 1400 spotřebitelských úvěrů.

Home Credit, patřící do mezinárodní finanční skupiny PPF, působí v Kazachstánu prostřednictvím společnosti Home Credit Kazakhstan JSC (HCK), která v polovině prosince roku 2005 začala nabízet své finanční produkty v největších městech této středoasijské republiky. Kromě nejvýznamnějších metropolí – více než milionové Almaty a hlavního města Astana - se jedná o dalších 15 velkých měst, ze kterých Home Credit pokrývá všech 14 správních regionů Kazachstánu.

„V prvním roce se zaměříme na obsazení obchodní sítě prodejen černé a bílé techniky, nábytku, mobilních telefonů, sanitární techniky, topných systémů a stavebních dílů. Základním nabízeným produktem je účelový spotřebitelský úvěr. Později společnost rozšíří svoji nabídku finančních produktů o bezúčelové spotřebitelské úvěry, revolvingové úvěry a úvěry na nákup aut. Věříme, že při získávání klientů budeme úspěšní – zdejší bankovní a finanční trh totiž patří k nejvyspělejším ze všech členských zemí Sdružení nezávislých států a na uvedení našich inovativních a rychlých služeb v oblasti splátkového prodeje je jistě připraven,“ přibližuje strategii Home Credit v Kazachstánu Ladislav Chvátal, člen představenstva PPF a výkonný ředitel skupiny PPF pro retailové bankovnictví a spotřebitelské financování.

Společnost Home Credit Kazakhstan využívá při distribuci svých úvěrových produktů zkušeností Home Credit and Finance Bank (HCFB) z ruského trhu, avšak na HCFB je majetkově i manažersky nezávislá; obě firmy mají společného vlastníka – holandskou společnost Home Credit B.V. Celkově HCK působí již ve třech ze čtyř velkých obchodních sítí aktivních na území Kazachstánu a v současnosti mohou klienti využít služeb HCK v téměř stovce obchodních míst.

Poznámky pro editory:
    Home Credit Kazakhstan
    Home Credit Kazakhstan je členem skupiny Home Credit Group, jejíž společnosti působí na trhu spotřebitelských úvěrů ve střední a východní Evropě od roku 1997. Celá skupina Home Credit, působící v České republice, Slovenské republice, Ruské federaci a nyní i Kazachstánu, přitom za prvních šest měsíců roku 2005 financovala nákupy v celkové hodnotě 20 miliard Kč, což znamená 113% růst oproti prvnímu pololetí roku 2004. Tyto úspěchy řadí skupinu Home Credit mezi významné subjekty na trhu splátkového prodeje ve střední a východní Evropě.

Skupina PPF
    Home Credit Group patří do mezinárodní finanční skupiny PPF, která úspěšně spravuje aktiva v hodnotě přibližně 200 miliard Kč. Skupinu tvoří například Česká pojišťovna,Penzijní fond ČP, Home Credit, PPF banka, eBanka a specializované společnosti zabezpečující komplexní servis spojený se správou majetku. PPF rozvíjí své aktivity v regionu střední a východní Evropy a v Číně a je vlastníkem řady finančních institucí, které v oblasti svého působení patří k nejvýznamnějším.

Pro další informace kontaktujte:

Dita Fuchsová
    ředitelka marketingu a komunikace