Igor Doležel jmenován novým generálním ředitelem společnosti Eldorado
    24/11/2011

Skupina PPF, stoprocentní vlastník předního ruského maloobchodního řetězce Eldorado, oznamuje změnu na pozici generálního ředitele Eldorado.

Po dohodě s akcionáři odchází z této funkce Kacha Kobachidze. Novým generálním ředitelem byl jmenován Igor Doležel, který doposud působil jako viceprezident pro nákup a marketing. Igor Doležel má dlouholeté a bohaté zkušenosti z působení ve vedení společností nejrůznějšího typu, především v oblasti prodeje a distribuce v odvětví maloobchodu. V posledních šesti letech pracoval ve skupině PPF jako obchodní ředitel Home Credit & Finance Bank v Rusku a jako regionální manažer v Bělorusku.

Prozatímní výkonné pravomoci do doby, než Igor Doležel získá správní souhlas k výkonu funkce generálního ředitele, přebírá Oleg Sukovatov, který v současné době vykonává funkci viceprezidenta pro bezpečnost a právní ochranu podnikání.

Jiří Šmejc, akcionář skupiny PPF, prohlásil: „Kacha Kobachidze převzal řízení společnosti v těžké době a nesmírně přispěl k obratu v její pozici na trhu. Díky němu je společnost nyní opět na správné cestě a určitě si dobře povede i nadále v čele s novým generálním ředitelem, který nepochybně patří k nejzkušenějším manažerům ve skupině PPF.“

Poznámky pro editory:
    Oleg Sukovatov (33) má vysokoškolské vzdělání, které získal v oboru mezinárodního práva na Moskevské akademii sociálních a humanitních věd; kromě toho vystudoval řízení podniků v institutu INSEAD ve Francii. Oleg Sukovatov patří ke zkušeným právním zástupcům a působil v řadě pojišťovacích a maloobchodních organizací v Rusku. Hovoří plynně anglicky a strávil několik let v USA. Do společnosti Eldorado nastoupil v září 2007 a zastával vysoké funkce v právním oddělení.