Jak bude vypadat newsroom v roce 2015? Téma konference ve FUTUROOMu PPF Media
    06/08/2009

Šéfredaktoři médií z celého světa budou na konferenci v Praze vytvářet vizi nejmodernějšího a nejefektivnějšího newsroomu

Jak si i při nedostatku financí v mediálním podnikání udržet vysokou úroveň redakce a zachovávat i kvalitu textů? Na to odpoví říjnová konference, kterou pořádá Světové fórum šéfredaktorů (The World Editors Forum, WEF) tentokrát v Praze. WEF je jedním z partnerů mezinárodního vzdělávacího centra pro multimédia FUTUROOM, které v Praze provozuje společnost PPF Media.

Světoví šéfredaktoři ve dnech 1. až 2. října 2009 ve FUTUROOMu představí finančně nenáročná praktická řešení problémových situací v médiích a společně vytvoří i vizi moderního newsroomu pro rok 2015.

Na konferenci s názvem Newsroom roku 2015: Vysoká kvalita s nízkými náklady vystoupí i nejzkušenější odborníci s tématy o moderních technologiích, mobilní komunikaci, sociálních sítích, webovém vysílání a podobně.

„Konference přivede do Prahy představitele nejvlivnějších světových médií, ale také špičkové odborníky z oblastí jako jsou například multimedializace, mobilní komunikace nebo infografika,“ říká Roman Gallo, ředitel pro rozvoj mediálních strategií PPF, který na konferenci vystoupí s případovou studií hyperlokálního zpravodajství.

Den před světovou konferencí proběhne i studijní cesta a ukázka inovativního projektu hyperlokálních médií v České republice. Projekt PPF Media s názvem Naše adresa odstartoval 1. června 2009 a v první fázi zahrnuje vydávání tištěných týdeníků a webů v sedmi regionech ČR.

Více informací naleznete na Internetových stránkách Světové asociace novin WAN www.wan-press.org/wef/studytours.php

„Nenechte si ujít pražské setkání s PPF Media a jejím nedávno spuštěným projektem, který nese jméno FUTUROOM: newsroom budoucnosti v srdci historické Prahy,“ říká Bertrand Pecquerie, ředitel Světového fóra šéfredaktorů.

Více informací a podkladových materiálů včetně foto získáte na adrese:

Jiří Snítil
    PPF Media a.s.