Jiří Šmejc bude předsedou představenstva Skupiny Home Credit, PPF a Home Credit budou mít nové finanční ředitele
    14/08/2012

V návaznosti na nedávno ohlášený proces přerozdělení akcionářských podílů ve skupině PPF oznamujeme několik personálních změn.
    • Jiří Šmejc, který se výměnou svého akciového podílu v PPF stane přímým akcionářem Home Creditu (HC), bude nově předsedou představenstva Skupiny Home Credit.
    • Pavel Horák, dosavadní finanční ředitel Skupiny PPF, přejde k 1. lednu 2013 na pozici finančního ředitele Skupiny Home Credit a stane se členem jeho představenstva.
    • A novou finanční ředitelkou Skupiny PPF se stane Kateřina Jirásková, která dosud řídila Generali PPF Asset Management.

„Když jsem se počátkem letošního roku s Jiřím Šmejcem dohodl na odprodeji jeho pětiprocentního podílu v PPF a na získání vlastního podílu v Home Creditu, domluvili jsme se i na tom, že Jirka přejde na pozici předsedy představenstva Skupiny HC,“ říká ke změnám majoritní akcionář a zakladatel PPF Petr Kellner. „A vzhledem k významu Home Creditu pro skupinu PPF přejde na funkci finančního ředitele HC Pavel Horák. Chci současně poděkovat Soni Slavtchevě, která se dosud úspěšně starala o finance Home Creditu. Úspěch Skupiny Home Credit je i její velkou zásluhou.