Příprava náhledu

Pololetní finanční výsledky skupiny PPF: nárůst aktiv i čistého zisku
    02/11/2012

V prvním pololetí 2012 pokračovala mezinárodní expanze klíčových podniků PPF, zejména skupin Home Credit, EP Energy, Generali PPF Holding a PPF Real Estate. Ta přináší výsledky v silném růstu aktiv i ziskovosti.

Hlavní výsledky:

• Vlastní kapitál Skupiny PPF vzrostl oproti 31. 12. 2011 o 371 milionů eur a přesáhl k 30. červnu 2012 částku 4,8 miliardy eur
    • Aktiva Skupiny PPF výrazně vzrostla oproti konci roku 2011 o více než 3,2 miliardy eur a k 30. červnu 2012 dosáhla 17,58 miliardy eur
    • Čistý zisk připadající na akcionáře Skupiny PPF k 30. červnu 2012 vzrostl v porovnání se stejným obdobím předchozího roku o 98 milionů eur a dosáhl 248 milionů eur
    • Výsledky, vykázané podle mezinárodních účetních standardů (IFRS), byly prověřeny KPMG

“Náš přístup k řízení aktiv a pasiv je poměrně konzervativní, proto i naše investice vedeme především k tvorbě dlouhodobé hodnoty. Také jsme v minulém pololetí pokračovali v nastoupené odvětvové a teritoriální diversifikaci. Naše investiční politika tak přináší pozitivní výsledky, přestože světové trhy jsou stále velmi nestabilní,” říká Pavel Horák, finanční ředitel Skupiny PPF