PPF a skupina EMMA Jiřího Šmejce se dohodly na částečném prodeji akciových podílů
    19/06/2015

Skupina PPF a skupina EMMA podepsaly dohodu o částečném prodeji akciových podílů ve společnostech Home Credit B.V., Air Bank a.s. a Eldorado ltd. Konkrétně dohoda zahrnuje tyto transakce:

• Skupina PPF odkoupila od skupiny EMMA podíl ve výši 2 % ve společnosti Home Credit B.V.
    • Skupina PPF odkoupila od skupiny EMMA podíl ve výši 2 % ve společnosti Air Bank a.s.
    • Skupina PPF prodala skupině EMMA podíl ve výši 20 % v ruské maloobchodní síti Eldorado ltd.

Po započtení těchto transakcí je aktuální struktura akcionářů v uvedených společnostech následující:

společnost podíl skupiny PPF podíl skupiny EMMA
    Home Credit B.V. 88,62 % 11,38 %