PPF banka zveřejnila hospodářské výsledky za první pololetí 2016
    16/09/2016

“V prvním pololetí letošního roku posílila PPF banka svoji kapitálovou přiměřenost a zároveň se nám podařilo dosáhnout velmi uspokojivé výnosnosti vlastního kapitálu, která dosáhla téměř 20 %“, uvedl k výsledkům Petr Jirásko, generální ředitel společnosti PPF banka a.s.

Vybrané ukazatele za první pololetí 2016:

• Čistý zisk po zdanění za první polovinu roku 2016 dosáhl 714 mil. Kč, což představuje výnosnost na vlastní kapitál téměř 20 %.
    • Za první pololetí letošního roku vzrostla kapitálová přiměřenost na 18,5 %.
    • Úvěry klientům činily za sledované období 23,2 miliardy Kč.

Komentář:

I přes prostředí extrémně nízkých úrokových sazeb a vysoké konkurence na českém bankovním trhu se PPF bance podařilo navýšit úrokovou marži na 2,6 % a čisté úrokové výnosy tak meziročně vzrostly o 7 %.

Kapitálová přiměřenost v prvním pololetí vzrostla o 3,7 procentního bodu na 18,5 % a pohybuje se tak v bezpečném pásmu.

Efektivnost hospodaření Banky měřená poměrovým ukazatelem cost/income ratio, se i v prvním pololetí roku 2016 držela pod 30 %.