PPF Group N.V. oznamuje konsolidované finanční výsledky za 1. pololetí 2011
    31/10/2011

Skupina PPF v prvním pololetí 2011 připravila řadu významných transakcí; zisk připadající na akcionáře Skupiny činil 150 milionů eur

Klíčové údaje:

• Vlastní kapitál Skupiny PPF vzrostl oproti 31. 12. 2010 o 340 milionů eur a dosáhl k 30. červnu 2011 téměř 4,8 miliardy eur.
    • Aktiva Skupiny PPF vzrostla oproti konci roku 2010 o více než 360 milionů eur a k 30. červnu 2011 dosáhla 12,74 miliard eur.
    • Zisk připadající na akcionáře Skupiny PPF k 30. červnu 2011 činil 150 milionů eur.
    • Výsledky, vykázané podle mezinárodních účetních standardů (IFRS), byly prověřeny KMPG.

“Pokračovali jsme v obchodním rozvoji všech našich klíčových majetkových účastí napříč teritorii, zejména pak v maloobchodu a těžbě nerostů v Rusku.  Všechna aktiva vykázala růst výnosů, což opakovaně potvrzuje schopnost Skupiny PPF generovat významný, udržitelný zisk z běžné činnosti jejích firem, a nejen z jednorázových investičních transakcí. V letošním roce jsme také připravili několik významných transakcí, ať už se jednalo o uvedení NOMOS banky na londýnskou burzu v měsíci dubnu či o akvizici 100 % ruského maloobchodního řetězce Eldorado, dokončenou v září. V letošním prvním pololetí jsme také učinili první kroky k expanzi našeho modelu spotřebitelského financování na nové trhy v Asii.”
    Jiří Šmejc, akcionář skupiny PPF

Finanční výsledky

6M 2011
    EUR mil