PPF Group N.V. oznamuje své auditované konsolidované finanční výsledky
k 31. 12. 2014 podle IFRS
    29/05/2015

Celkový objem aktiv skupiny PPF činil koncem loňského roku 21,9 miliardy eur. Výnosy činily 7 miliard eur a čistý zisk skupiny PPF přesáhl 370 milionů eur.

Hlavní výsledky:

• Výnosy skupiny PPF meziročně vzrostly o téměř 800 milionů euro (+12 %) na úroveň 7,007 miliardy euro.
    • Vlastní kapitál připadající na akcionáře k 31. 12. 2014 činil 4,879 miliardy euro (k 31. 12. 2013 5,062 mld. euro).
    • Aktiva skupiny se k poslednímu dni loňského roku meziročně zvýšila o 5 % na hodnotu 21,893 miliard euro.
    • Skupina PPF vygenerovala za rok 2014 čistý zisk ve výši 372 milionů euro.

„Meziroční růst objemu aktiv i výnosů je výsledkem zejména naší akvizice O2. Naopak na ziskovosti se negativně odrazil především pokles ruské ekonomiky a devalvace rublu,” komentovala výsledky za rok 2014 Kateřina Jirásková, finanční ředitelka skupiny PPF, a doplnila: „V letošní roce pokračujeme v opatřeních na zmírnění dopadů ruské krize na naše hospodaření a soustředíme se na další růst spotřebitelského financování v Asii. V České republice je zásadním projektem oddělení infrastrukturní společnosti CETIN od O2.“