PPF Group N.V. oznamuje své auditované konsolidované finanční výsledky k 31. 12. 2017 podle IFRS
    05/06/2018

Celkový objem aktiv skupiny PPF překročil koncem loňského roku částku 38 miliard eur, čistý zisk dosáhl 642 milionů eur.

Hlavní ukazatele:

• Aktiva Skupiny k poslednímu dni loňského roku přesáhla 38 miliard eur, což v meziročním srovnání představuje nárůst o 41 % (k 31. 12. 2016 27 mld. eur).
    • Vlastní kapitál připadající na akcionáře k 31. 12. 2017 činil 6,9 miliardy eur
      (k 31. 12. 2016 činil 6,4 mld. eur).
    • Skupina PPF dosáhla za rok 2017 čistého zisku ve výši 642 milionů eur (k 31. 12. 2016 činil čistý zisk 1 miliardu eur, z čehož ale více než jedna třetina byla tvořena jednorázovými operacemi). Při srovnání odpovídajících ukazatelů to znamená za celou skupinu PPF meziroční nárůst o 6 %.

„Loňský rok byl pro Skupinu opět rokem úspěšným. Profitabilita všech klíčových aktiv splnila naše očekávání napříč sektory spotřebitelského financování, bankovnictví, telekomunikací i nemovitostí. K růstu objemu aktiv pak přispěly především asijské země Home Creditu. Dlouhodobě úspěšnou strategii teritoriální i oborové diverzifikace jsme dále podpořili novými akvizicemi, a to jak v sektoru e-commerce, tak ve strojírenství“, komentovala výsledky za rok 2017 Kateřina Jirásková, finanční ředitelka skupiny PPF.