PPF Group N.V. oznamuje své finanční výsledky za první pololetí 2017
    07/11/2017

V prvním pololetí letošního roku zvýšila skupina PPF celkový objem svých aktiv, a to na téměř 35 miliard eur. Čistý zisk skupiny PPF vzrostl ve srovnání se stejným obdobím loňského roku o 18 %.

Hlavní ukazatele:

• Skupina PPF vygenerovala za první pololetí roku 2017 čistý zisk ve výši 293 milionů eur (k 30. 6. 2016 dosáhl čistý zisk 248 milionů eur)
    • Celková aktiva Skupiny činila ke konci pololetí 34,762 miliardy eur (27,041 mld. eur k 31. 12. 2016)
    • Vlastní kapitál připadající na akcionáře k 30. 6. 2017 činil 6,548 miliardy eur (k 31. 12. 2016 činil 6,361 mld. eur).

„V prvním pololetí se především významně navýšila bilanční suma Skupiny. Nejvíce k tomu přispěla pokračující expanze  Home Creditu  a růst bilanční sumy PPF banky. V ostatních oborech, kde je Skupina aktivní, byl vývoj dle našeho očekávání stabilní. Počet zaměstnanců společností skupiny PPF v letošním prvním pololetí překročil historickou hranici 150 tisíc lidí,“ komentovala aktuální výsledky finanční ředitelka Kateřina Jirásková.

Souhlasím, již toto upozornění nezobrazovat.