PPF Life Insurance: růst nejdůležitějších ukazatelů pokračuje
    12/08/2015

Životní pojišťovna PPF Life Insurance zveřejnila výsledky své činnosti za první pololetí roku 2015. Celková výše předepsaného pojistného v uvedeném období dosáhla 1,36 mld. rublů, což představuje zvýšení o 5,8 %. Výnosy z dlouhodobých spořicích programů dosáhly výše 1,1 mld. rublů a z penzijního pojištění pak 225,6 mil. rublů.

Za sledované pololetí společnost vyplatila pojistné plnění u 5 399 pojistných událostí. Celková vyplacená částka se zvýšila o 12,1 % na 522 mil. rublů.

Ke dni 30. června 2015 činily pojistné rezervy společnosti 6,37 mld. rublů, což je o 1,3 % více než v prvním pololetí roku 2014. Dokladem vysoké míry finanční stability společnosti bylo červencové prodloužení ratingu А++ (mimořádně vysoká úroveň spolehlivosti) na období let 2015–2016.

Předseda představenstva společnosti PPF Life Insurance Vít Sedláček prohlásil: „Produkty životního pojištění jsou aktuální neustále. Rodinám umožňují získat finanční ochranu před následky nepříznivých událostí a zdravotních problémů, zejména onkologických onemocnění, která jsou v současné době jednou z nejčastějších příčin úmrtí v Rusku.

I ve druhém pololetí se budeme držet naší zvolené strategie a nadále aktivně rozvíjet nabídku našich produktů. Zejména se zaměříme na rozšíření pojistné ochrany před závažnými chorobami. Budeme také pokračovat v investicích do našeho základního prodejního kanálu – agenturní sítě, kde se zaměříme na zdokonalování profesních dovedností našich finančních poradců.“