PPF odchází ze strojírenské části EPH
    20/02/2012

Skupina PPF oznamuje, že v návaznosti na rozdělení Energetického a průmyslového holdingu („EPH“) a odštěpení průmyslové části s novým názvem „EP Industries“ od původní akciové společnosti EPH,  se dohodla s ostatními akcionáři EPH na prodeji svého podílu v EP Industries.

Po udělení souhlasu Úřadem pro hospodářskou soutěž ČR, jenž je podmínkou k dokončení transakce, bude vypořádána majetková účast PPF v EP Industries a Skupina PPF tak nebude mít v této nově zformované společnosti žádný akciový podíl.

Veškerá energetická aktiva zůstala v rámci „EPH“, v němž má Skupina PPF  40% podíl. Dalších 40 % v „EPH“ drží  J&T prostřednictvím private equity struktur a 20 % akcií patří Danielu Křetínskému, který odpovídá za jeho manažerskou správu. „EPH“ bude v energetice podnikat prostřednictvím společnosti  EP ENERGY, jejímž je jediným a stoprocentním vlastníkem.

Jiří Šmejc, akcionář Skupiny PPF, k tomu uvedl: „Skupina PPF již v okamžiku vstupu do akcionářské struktury EPH deklarovala svou preferenci dlouhodobě investovat do odvětví energetiky. Dohoda akcionářů, která vede k vydělení strojírenské části a k odchodu Skupiny PPF z ní, jen sleduje logiku našeho investičního uvažování. Skupina PPF je připravena spolu s oběma spoluvlastníky EPH, skupinou J&T a Danielem Křetínským, nadále podporovat akviziční růst EPH a zvyšovat svou investiční expozici v energetice.“