PPF Real Estate Russia získá od největší ruské banky Sberbank úvěr ve výši 186 milionů eur
    06/03/2013

Úvěr je určen na realizaci klíčového developerského projektu PPF v Rusku - ComCity v Moskvě.

Společnost PPF Real Estate Russia a největší ruská banka Sberbank dosáhly dohody o poskytnutí PPF úvěrové linky ve výši 185,84 milionu eur. Finanční prostředky budou použity k financování výstavby a dokončení první etapy jednoho z klíčových developerských projektů PPF v Rusku - multifunkčního kancelářského komplexu ComCity v Moskvě, jehož stavba byla zahájena v prosinci 2012. Časový rámec úvěrové linky je stanoven na sedm let, další podmínky se po dohodě obou stran nezveřejňují.

Skupina PPF patří v Ruské federaci k největším investorům z Evropy. Projekt ComCity je součástí dlouhodobých investic skupiny v této zemi.

Tomáš Laštovka, investiční ředitel PPF Real Estate Russia, uvedl: „Jsme rádi, že úspěšná spolupráce PPF se Sberbankou pokračuje a že největší státní banka podporuje naše investice v Rusku. Skupina PPF rozvíjí v Ruské federaci rozsáhlé aktivity v oblasti finančních služeb, maloobchodu nebo nově také v nemovitostech. Pokud jde o projekt ComCity, je mimo jiné ukázkou naší aktivní spolupráce s vedením města Moskvy a také příkladem moderního urbanistického rozvoje v rámci koncepce tzv. Nové Moskvy“.

Maxim Poletajev, viceprezident Sberbanky a předseda moskevské pobočky, zdůraznil: „Moskevská pobočka Sberbanky má velké zkušenosti s financováním velkých developerských projektů, které mají významný dopad na vývoj trhu. Jsme přesvědčeni, že mezi ně bude patřit projekt ComCity uskutečňovaný PPF. Naše banka dnes disponuje týmem špičkových profesionálů pro oblast financování i těch nejkomplexnějších developerských projektů, odborníků, kteří jsou schopni rychle a kvalitně strukturovat jakoukoli transakci.“