Skupina PPF dokončila nákup telekomunikačních aktiv Telenoru v zemích CEE
    31/07/2018

Skupina PPF oznamuje, že po obdržení všech schválení od příslušných orgánů a ukončení dalších potřebných procesů, dokončila koupi telekomunikačních aktiv společnosti Telenor ve střední a východní Evropě, konkrétně v Maďarsku, Bulharsku, Černé Hoře a Srbsku. Uzavřením transakce skupina PPF získává plnou kontrolu nad mobilním operátorem Telenor ve zmíněných zemích.

Celková kupní cena transakce byla 2,8 miliardy eur (na základě “enterprise value”) a financování skupina PPF zajistila syndikovaným úvěrem. Transakce se tak stala největší v telekomunikačním sektoru v regionu střední a východní Evropy od roku 2011.