Skupina PPF kupuje podíl v ruské společnosti Polymetal
    16/06/2008

PPF Group N.V. oznamuje, že ukončila akvizici kyperské společnosti Pearlmoon Ltd., která vlastní 24,9% podíl v a.s. Polymetal (LSE, MICEX, RTS: PMTL). Polymetal je jednou z předních těžebních společností zaměřených na zpracování zlata a stříbra. Z hlediska skupiny PPF jde o finanční investici do dynamicky se vyvíjejícího odvětví a také do finančně zdravé společnosti s velkým růstovým potenciálem. Skupina PPF očekává zhodnocení této investice ve střednědobém horizontu.

Poznámka:
    Mezinárodní finanční skupina PPF se zaměřuje především na spotřebitelské financování a retailové bankovnictví pod značkou Home Credit. Skupina dále aktivně vyhledává investiční příležitosti a realizuje strategické investice na rostoucích trzích střední a východní Evropy a Asie. Prostřednictvím podílu v Generali PPF Holdingu je skupina PPF účastníkem trhu pojišťovnictví ve střední a východní Evropě. Za 17 let své existence se skupina PPF stala jedním z předních mezinárodních finančních investorů s hodnotou spravovaných aktiv převyšující 268 mld. korun. Skupina PPF má svoji korporátní vlastnickou a řídicí strukturu umístěnou v Nizozemsku. Klíčovou holdingovou společností skupiny PPF, na jejíž úrovni jsou přijímána strategická rozhodnutí týkající se činnosti celé skupiny, je společnost PPF Group N.V. se sídlem v Amsterdamu.