Skupina PPF od drobných akcionářů O2 vykoupila akcie za 100 milionů korun
    26/02/2015

Nabídku k odkupu akcií 02 Czech Republic a.s. (O2) za cenu odpovídající úrovni, za kterou PPF loni realizovala tzv. povinnou nabídku převzetí, využilo přibližně dva a půl tisíce drobných akcionářů. Ti prodali PPF zhruba 360 tisíc kusů akcií, což činí cca 0,12% podíl na základním kapitálu O2. Částka vynaložená na nákup tohoto počtu akcií činí přibližně 100 milionu korun. Drobní akcionáři mohli prodat až 200 kusů akcií na osobu za cenu 277,15 korun na akcii (což je cena v rámci loňské povinné nabídky převzetí po odečtení dividendy 18 Kč na akcii).

Skupina PPF tak dala drobným akcionářů druhou šanci prodat své akcie v O2 za dřívějších podmínek. Tímto nestandardním krokem vyšla vstříc především lidem, kteří získali akcie v kupónové privatizaci, a naopak tím omezila možnosti pro spekulanty, kteří by chtěli využít výrazného rozdílu mezi cenou na regulovaném trhu a v nabídce od PPF.

Jak už bylo dříve oznámeno, vypořádání odkupu akcií se uskuteční 27. února 2015, kdy bude také znám přesný počet odkoupených akcií.