Skupina PPF poskytla úvěr obchodní síti Eldorado
    17/09/2008

Dnes oznámila PPF Group N. V., že poskytla komerční úvěr Eldoradu, největší ruské síti obchodů s bílým zbožím a elektronikou. Půjčka se poskytuje ve dvou tranších. Předchozí úvěry poskytnuté skupinou PPF síti Eldorado, budou prodlouženy. Toto financování má za cíl posílit pracovní kapitál Eldorada, což bude primárně použito na úhradu závazků po lhůtě splatnosti směrem k dodavatelům. Podmínky tohoto financování předpokládají také možnost případné akvizice skupinou PPF významného, až majoritního balíku akcií sítě Eldorada. Tato případná akvizice by však podléhala schválení příslušných regulátorů v Rusku.

Jiří Šmejc, akcionář PPF Group N.V., komentuje: “Spolupráce se sítí Eldorado v Rusku měla vždy velký význam pro rozvoj spotřebitelského financování, což je jeden z pilířů podnikání skupiny PPF. Na základě této dlouhodobé pozitivní zkušenosti nyní zvažujeme možnosti, jak prohloubit partnerství se sítí Eldorado a angažovanost v ní, včetně případného získání podílu. Prioritou skupiny PPF, jejích akcionářů i managementu, vždy bylo a zůstává transparentní podnikání v naprostém souladu s platnými zákony. Před jakoukoli akvizicí podílu v síti Eldorado požádá skupina PPF, pokud to bude nutné, o souhlas regulátorů.“

Igor Němčenko, generální ředitel sítě Eldorado, řekl: “Spolupráce se skupinou PPF umožní obnovit normální provoz společnosti a zachovat pracovní místa.”

Poznámka pro editory:
    Mezinárodní finanční skupina PPF se zaměřuje především na spotřebitelské financování a retailové bankovnictví pod značkou Home Credit. Skupina dále aktivně vyhledává investiční příležitosti a realizuje strategické investice na rostoucích trzích střední a východní Evropy a Asie. Prostřednictvím podílu v Generali PPF Holdingu je skupina PPF účastníkem trhu pojišťovnictví ve střední a východní Evropě. Za 17 let své existence se skupina PPF stala jedním z předních mezinárodních finančních investorů s hodnotou spravovaných aktiv převyšující 268 mld. korun. Skupina PPF má svoji korporátní vlastnickou a řídicí strukturu umístěnou v Nizozemsku. Klíčovou holdingovou společností skupiny PPF, na jejíž úrovni jsou přijímána strategická rozhodnutí týkající se činnosti celé skupiny, je společnost PPF Group N.V. se sídlem v Amsterdam.

Kontakt pro další informace:

Alexej Bechtin
    Tiskový mluvčí PPF