Skupina PPF prodala svůj zbývající 24% podíl v Generali PPF Holding (“GPH”) společnosti Assicurazioni Generali
    16/01/2015

Na základě dohody mezi skupinou PPF a Assicurazioni Generali z počátku roku 2013 dnes skupina PPF dokončila prodej svého podílu ve společném podniku GPH italské pojišťovací skupině. Za svůj zbývající 24% podíl v GPH inkasuje částku 1,245 miliardy eur. Obdržená platba bude mimo jiné použita k doplacení úvěru poskytnutého skupině PPF bankovním syndikátem a k úhradě dluhopisů upsaných skupinou Generali a vydaných skupinou PPF. Transakce proběhla ve dvou etapách: v první etapě bylo 25 % akcií GPH odkoupeno Generali k 28. březnu 2013 a cena činila 1,286 miliardy eur.

Dokončením transakce s Generali se úspěšně završila téměř dvacetiletá etapa působení PPF v pojišťovnictví v České republice a dalších zemích střední Evropy. Jako součást transakce GPH odprodala své pojišťovny v zemích Společenství nezávislých států. Skupina PPF proto dále uplatňuje své oborové zkušenosti. I přes náročné ekonomické podmínky v Rusku úspěšně rozvíjí svou ruskou životní pojišťovnu PPF Life Insurance, zatímco oblast neživotního pojištění PPF včlenila do skupiny Home Credit.