Příprava náhledu

Skupina PPF úspěšně upsala dluhopisy v objemu 500 milionů eur
    08/11/2019

Skupina PPF, prostřednictvím holdingové společnosti PPF Arena 1, úspěšně upsala pětileté seniorní zajištěné dluhopisy v objemu 500 milionů eur („dluhopisy“). PPF Arena 1 sdružuje investice PPF v telekomunikačním sektoru ve střední a východní Evropě (CETIN, O2, Telenor CEE). Dluhopisy jsou splatné 31. ledna 2025 s fixním ročním kupónem 2,125 procent. Prostředky z těchto dluhopisů použije PPF Arena 1 k částečnému refinancování stávajícího úvěru.  Rating dluhopisů je očekáván na stejné úrovni, jako je hodnocena společnost PPF Arena 1, tj. Ba1 od Moody’s, BB+ od Standard & Poor’s a BBB-od FitchRatings.

Po řadě setkání s více než 60 investory zaznamenala PPF Arena 1 výrazný zájem o dluhopisy od významných mezinárodních investorů. Jejich poptávka překročila 2,2x objem vydávaných dluhopisů.

Počáteční cenová indikace pro novou pětiletou nabídku dluhopisů ve výši 500 milionů eur byla vyhlášena v rozsahu 2,375 - 2,500 %, zájem však byl takový, že PPF Arena 1 cenu dvakrát revidovala a nabídku umístila s výnosem 2,200 %.

Úpis dluhopisů byl poptáván a umístěn především investičními manažery (85 %). Největší zájem byl od investorů z Velké Británie (34 % objemu), z Německa (25 %) a z Francie (18 %).

“Věříme, že úspěšná aktuální nabídka dluhopisů dále upevní naši pozici na finančním trhu. Touto druhou nabídkou jsme zahájili budování výnosové křivky dluhopisů PPF Arena 1,“ uvedla finanční ředitelka skupiny PPF Kateřina Jirásková. „Vítáme zájem nových investorů, stejně tak jako těch, kteří investovali už do naší první emise. Rychlé upsání druhé emise dluhopisů je dokladem důvěry investorů v naši obchodní strategii a silný finanční profil.“

V roli globálních koordinátorů a vedoucích spolumanažerů vystupují banky BNP Paribas, HSBC, Société Générale a UniCredit. Spolumanažery jsou dále Crédit Agricole CIB, Credit Suisse a PPF banka.

Poznámky pro editory

PPF
    Skupina PPF investuje do řady odvětví od finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Skupina vlastní aktiva ve výši více než 47 miliard eur (k 30. 6. 2019).

PPF Arena 1
    PPF Arena 1 je předním poskytovatelem telekomunikačních služeb ve střední a východní Evropě, konsolidující telekomunikační aktivity skupiny PPF na šesti trzích prostřednictvím společností O2, CETIN a Telenor CEE. PPF Arena 1 má úvěrové hodnocení Ba1 od agentury Moody's, BB+ od Standard & Poor’s a BBB- od Fitch Ratings, každé se stabilním výhledem. PPF Arena 1 je součástí skupiny PPF.