Společnost PPF Life Insurance vykázala za prvních devět měsíců roku 2015 nárůst nejdůležitějších ekonomických ukazatelů
    19/11/2015

Společnost PPF Life Insurance zveřejnila výsledky své činnosti za prvních devět měsíců roku 2015. V uvedeném období zaznamenala životní pojišťovna kladný vývoj základních ekonomických ukazatelů, mj. zvýšení předepsaného pojistného o 4,3 %.

Celková výše předepsaného pojistného dosáhla 2 mld. rublů, což je o 4,3 % více než ve stejném období roku 2014. Velká část – celkem
    1,6 mld. rublů – připadá na pojistné získané prostřednictvím agenturní sítě, jejíž výsledky se zlepšily o 14 %.

Za devět měsíců roku 2015 vyplatila pojišťovna svým klientům pojistná plnění z 8 655 pojistných událostí.

Ve všech klíčových oborech činnosti se předepsané pojistné oproti stejnému období loňského roku zvýšilo. Výnosy z dlouhodobých spořicích programů dosáhly 1,6 mld. rublů (což představuje nárůst o 6,2 %) a z penzijních produktů téměř 334 mil. rublů (zvýšení o 2,7 %).

Aktiva společnosti PPF Life Insurance se od konce roku 2014 zvýšila o 12,2 % na 8,1 mld. rublů. Pojistné rezervy společnosti představují
    6,6 mld. rublů.

Vít Sedláček, předseda představenstva společnosti PPF Life Insurance, k výsledkům uvedl: „Výnosy se zvyšují díky tomu, že lidé chápou důležitost pojistné ochrany a patřičně oceňují kvalitu našich programů. Podstatnou roli při dosažení našich výsledků sehrála také aktivní expanze do regionů, kterou jsme zahájili v roce 2013 a ve které stále pokračujeme. Trh jako celek, a zejména naši společnost, pravděpodobně ovlivnilo i úsilí vlády o popularizaci myšlenky životního pojištění.

V těžkých časech se lidé snaží o získání ochrany pro případ nepředvídaných událostí, a proto upřednostňují kvalitu. Právě tímto směrem budeme nadále rozvíjet nabídku našich produktů, přičemž posílíme rizikovou složku pojistných programů. V současné době je tato otázka aktuálnější než kdy jindy. Například 64 % veškerých pojistných plnění vyplacených klientům za uvedených devět měsíců připadá na plnění z rizikových programů a značný podíl plnění souvisel s rizikem „smrtelně nebezpečných chorob“, především v důsledku diagnóz onkologických onemocnění. Léčení nádorových chorob vyžaduje obrovské prostředky a naše produkty umožňují klientům využívat flexibilní finanční podporu a kvalifikovanou asistenci finančních poradců.“