Příprava náhledu

Tanemo obdrželo souhlas České národní banky ke zvýšení svého podílu v MONETA Money Bank na 28,36 %
    16/04/2021

Společnost Tanemo a.s. ze skupiny PPF oznamuje, že v rámci dobrovolného veřejného návrhu na odkup akcií společnosti MONETA Money Bank (MMB) obdržela od České národní banky souhlas k nabytí podílu v MMB až do 30 %, což společnosti Tanemo umožní nabýt všechny akcie z veřejného návrhu na odkup akcií a dosáhnout tak podílu v MMB ve výši 28,36 %.

Souhlas ČNB umožňuje společnosti Tanemo vypořádat převod vlastnictví a platbu podmíněné části veřejného návrhu odkupu akcií. Datum vypořádání podmíněné části odkupu byl stanoven na 20. 4. 2021. Nepodmíněnou část veřejného návrhu na odkup akcií ve výši až do 10 % MMB vypořádala společnost Tanemo již 24. března 2021.

Společnost Tanemo předložila ČNB formální žádost o nabytí podílu v MMB odpovídajícímu podmíněné části odkupu akcií MMB 24. února 2021. Veřejný návrh odkupu 20 % akcí MMB (s možností zvýšit objem až na 29 %) uveřejnila společnost Tanemo 8. února 2021.

V rámci dobrovolné nabídky odkupu akcií nabízela společnost Tanemo 80 Kč za jednu akcii MMB. Společnost Tanemo obdržela potvrzení o akceptaci předpokládající odkup 141 723 860 kusů akcií MMB. Cena, kterou PPF za akcie nabídnuté v procesu dobrovolné nabídky odkupu zaplatí, činí 11,3 miliardy Kč.