Transformace skupiny PPF
    31/01/2006

Výsledkem restrukturalizace skupiny PPF, která započala v létě 2005, je výlučné zaměření skupiny PPF na Retail Financial Services (RFS). RFS zahrnuje poskytování služeb v oblasti pojišťovnictví, penzijního připojištění, spotřebitelského financování, retailového bankovnictví, správy aktiv a kolektivního investování.

Skupina PPF je mezinárodní finanční skupina, která úspěšně spravuje aktiva v hodnotě přibližně 200 miliard Kč. Skupinu tvoří například Česká pojišťovna, Home Credit, Penzijní fond ČP, eBanka a specializované společnosti zabezpečující komplexní servis a správu aktiv. Skupina PPF působí v České republice, Slovenské republice, Ruské federaci a Kazachstánu a monitoruje další trhy ve východní Evropě a Asii.

Kromě soustředění se výhradně na oblast RFS došlo na úrovni skupiny PPF k centralizaci strategických funkcí jako je treasury, controlling, trading, risk management, asset management a financování. To přispívá k zefektivnění finančního a provozního řízení a také posiluje transparentnost jednotlivých společností i celé skupiny PPF.

Na základě běžných komerčních podmínek v rámci standardních smluvních mechanismů užívá obchodní značku „PPF“investiční mezinárodní společnost PPF Investments, která se zabývá činností private equity (PE) a která je na skupině PPF majetkově a obchodně nezávislá.

Samotná skupina PPF je řízená společností PPF Group N.V. se sídlem v Nizozemí.

95%-ní podíl na PPF Group N.V. má Petr Kellner, 5% vlastní Jiří Šmejc.

Pro další informace kontaktujte:

Dita Fuchsová
    ředitelka marketingu a komunikace PPF a.s.
    Tel.: (+420) 224 559 033
    E-mail: fuchsova@ppf.cz